BeNgAnG TaK??hihi =)

u click me,,i click u!!

Sunday, 3 April 2011

Best View~

Assalamualaikum warahmatullah wabarakatuh....

Alhamdulillah Semalam adalah hari yang sangat memenatkan dan meletihkan sebab seharian di Melaka sebab saya ikot satu program di bawah Lajnah Bahasa Arab..bertolak dari UM pukul 8 smpai pkul 6.30 baru lah kami bertolak pulang..

Sebenarnya entry kali ini bukan nak cerita pasai rehlah ke Melaka tu..tapi nk cita trip ke teluk kemang dan tanjung tuan di port Dickson negeri Sembilan bersama-sama dengan sepupu saya..

kami p time cuti sekolah ritu sebenarnya..tapi disebabkan gambar baru dapat so sekarang baru nak letak hehe..*xbasi kot kan?=p

Kami bertolak dari bangi dalam pukul 9 cmtu..Sebenarnya perancangan awal nak p Tanjung Tuan ja..

My cousin nk tengok penghijrahan burung kt rumah api Tanjung Tuan tu dan disebabkan Teluk Kemang da dekat dengan situ..jadi sy suggestkan utk ke sana..walaupun da p pon sebelum tu..da alang2 kan?hehe..seronok berjalan sebenarnya..

Jom kita layan pic2 yang menarik sepanjang berada di sana..=p


best oww nai pensil ni..=)


gayat tp best~ =p



ini kami pngey donut sbb dy bulat hehe...


naik ni lagi mencabar dari pensil tu sbb dy lg best..rasa cm naik roler coster dlm air..pak cik tu lap ganas bila kami xjerit...last2 tu bru terjerit..melambung2 mcm nk terkeluaq..nway..enjoy!!=)



best view dari rumah api tanjung tuan~


cantik kan??xsgka cntik cmni kan..jernihnya air dy smpai boley nmpak coral dr atas..


Hati ini sangat xtenang sekarang ni,,

jom sama2 amalkan doa ini untuk mohon ketenangan daripada Allah yang diambil daripada Surah Taha..


قَالَ رَبِّ اشْرَحْ لِي صَدْرِي {25} وَيَسِّرْ لِي أَمْرِي {26} وَاحْلُلْ عُقْدَةً مِّن لِّسَانِي {27}
 يَفْقَهُوا قَوْلِي {28}


Berkata (Musa): "Rabbi (wahai Tuhanku), lapangkanlah untukku dadaku..Dan mudahkanlah untukku urusanku. Dan lepaskanlah ikatan daripada lidahku..Supaya mereka mengerti perkataanku.” 

كَيْ نُسَبِّحَكَ كَثِيراً {33} وَنَذْكُرَكَ كَثِيراً {34} إِنَّكَ كُنتَ بِنَا بَصِيراً {35}


“Supaya kami banyak bertasbih kepada Engkau..Dan banyak mengingat Engkau..Sesungguhnya Engkau Maha melihat (keadaan) kami.”


semoga diri ini akan lebih tenang apabila sentiasa mengamalkan doa ini~ amin,,

22 comments:

Nur Farah Hani said...

waaaaaaaaaaaaa... best giler...

KUREKURE COMEL said...

nak pi jgk....takmau ajak mina kan...hehehe...


cool je masing2 naik tu..kalau mina...sure dh menjerit gile2...

hehehe...


insyaallah...mina amalkan doa tu...

ïêmå å¢klê§ said...

bestnya.....
xajak pun. :(

zati embong said...

anis,bukan ke pensil 2 org pnggil banana ke?hihi


jat yg x reti berenang ni fikir 100x nk main bnda 2.hihi

Miss Tira said...

Bestnya bercuti di Port Dickson sambil menaiki benda tu (tak tau namanya apa). Main air sakan. Hehe.

si para para said...

bestnya...nak pg jugak.hehe

bagus kalau kita amal doa tu..
semoga berjaya menemui ketenangan itu..

mrs.sabri said...

amboi..syoknye main ye.. :) lain kali akak nak ikutlah..hihihihi :)

~Nabilah~ said...

waaaa.....besnyer...jeles nie...hehehe

Aqila Safuan said...

wahh!! seronoknyeeeeeeeeeee!! heee : ))


thanx sharing for the ayat banyakkkkkkkkkk pahala . moga diberkati-NYA

Eyka said...

seronkkknyerr~ nak ikot! huhuhu...T.T

Cik TeN10 said...

ehh itu org panggil banana boat kn?..
mcm seronok je tgk korang naik tu..
tp fatin xpandai berenang.. nk naik tu 1 hari gak la pk.. haha melampau je kan..

thanks kongsi doa tu..
insyaAllah sy amalkan.. :)

Novelgurl said...

Waalaikumussalam..thnkss utk doa tu ^^
bestnya g bercuti !!

ieda said...

bestnya naik donut tuu dik ... ekekek nampak uols happy jewww :)

etiey.com© said...

wahhh bestnya! tapi bila yg ditebalikkan tengah2 laut tu yg buat seriau kan

MamaEma said...

naik banana tue...pastu kena humban kat laut kan....akak tak pernah naik..member pernah naik..sampailah ada yang terminum ait laut masin tu...

nabilah_2908 said...

seronoknya... ;)

kebetulan lak...mmg hati sy tgh tk tenang skrg ni...nak buat apa pun lelah rasanya..

terima kasih kongsikan doa ini...mmg sngt memerlukannya...

moga Allah permudahkan urusan kita ya..!! Amin.. :)

Khairul Antasha said...

eii..seronoknya...nak juga la...

semoga tenang2 selalu.. :)

Rina Rossoneri said...

bestnyaaaa naik donut n pensil tuuuu..
tapi xdpt bayangkan mcm mana ler kalo terjatuh

bunga said...

wahhhhh..bestnyer...cam nak main gak..

Kak Rosaliza said...

assalam anisss..wah bestnya, tak takut ke naik pensil tu hehe

M a W a D D a H said...

pernah skali dulu naik pensel tu kat pd...

seronok!! :)

Azza Firza said...

sedapnya tgk naik pensil tuuu, jelessssss ! visit u back here ! :)