BeNgAnG TaK??hihi =)

u click me,,i click u!!

Monday, 18 April 2011

Doa Agar Dipermudahkan Segala Urusan~

Assalamualikum…

Dah berhari2 blog ni usang,,maaf ya kawan2..bukan xnak update..tapi disebabkan tuntutan dan tanggungjawab utk belajar lagi penting,,jadi haruslah saya mengutamakan pelajaran lagi kan..huu



Mgkin lepas ni akan jarang nk update n BW blog korg kan..maaf ya...*sdey3 huhu..tp xpa..psni akn tbus blek hehe…lgpn minggu depan da nk exam da…mohon doa kawan2 ya agar dipermudahkan segalanya dan xmlas2 nk stdy huuu..sem ni suma subject agak berat ya..jadi ia mmerlukan lebih perhatian dr sy..cewah!!


Dan utk kawan2 yang akan melalui exam seperti sy..sy ucapkan smoga Berjaya dan yang da abes exam tu jaga diri..jangan nakal2 sgt bila da ‘merdeka’ ehehe..



Sempena musim pperiksaan nii sy nk syer dengan korg suma satu doa..doa ni adalah utk mmudahkan lg utk kita faham dan mudah hafal..tak kisahlah sbjek apapn..smua sbjek kena hafal kan??smoga sama2 dapat manfaat =)
DOA MUDAH FAHAM DAN MUDAH HAFAL

“Ya Allah! Kurniakanlah kami fahaman para nabi dan hafalan para rasul serta mendapat ilham para malaikat yang hampir denganMu juga kurniakanlah kami kesihatan wahai Yang Amat Mengasihani.”
Dan juga doa ni..ssuai diamalkan utk smua peringkat umur..doa untuk mmudahkan segala urusan..lagipun setiap orang punya urusan kan dalam hidup…tak dapat tidak,,haruslah untuk mmenuhi segala urusan yang dirancangkan tu kan?jadi utk mmperoleh kberkatan dalam setiap urusan jom kita sama2 amlkan doa ini sbg pnduan dalam hidup..=)

Dari Anas r.a, dia berkata bahawa Rasulullah s.a.w pernah berdoa:











*sila klik utk tumbesaran yg sihat ya =)

42 comments:

Cik Bidadari said...

adoi... awaknya new entry tak naiklah... kenapa yeak... tapi takpa... saya akan selalu chek link awak tiap hari...

Cik Bidadari said...

doa nie insyallah akan saya gunakan sebaik2nya... thanks for sharing

aNiS aNiSa said...

ye ke??knapa ek..

sy da la xpndai bab2 ni..sob3 =(

tlg3..nway thanks =)

gadisBunga said...

amik course apa? :)

aNiS aNiSa said...

pendidikan islam...=)

nelly said...

yeah ..info bagus !!

Miss Tira said...

Semoga berjaya untuk exam tu nanti ye. Berusaha, berdoa dan selebihnya tawakal kepada Allah s.w.t. InsyaAllah anda berjaya. Tira doakan yang terbaik untuk kamu.

P/s: Doa yang sangat baik untuk diamalkan :)

KUREKURE COMEL said...

nisa....buat paling terbaik tau....
semoga nisa jwb exam dgn mudah....


minta restu mak ayah dulu....
hhmm...study smart...hihihi

aNiS aNiSa said...

miss tira : thanks yer...smoga dipermudahkan huhu =)

@Kure2 : syukran2...moganya bgitu lah kan kak..da mintak restu kak..stiap kali kol mest mintak mama doa..smpai ma jwb..mama doa aihh..siap sbut nama anak2 mama sorg2..hee =)

azi nur said...

bagusnye kongsi2 info...thanks..

guud luck tau!

sicomot-comel said...

gudluck pekse

Ai Ni.. said...

ada doa tuk kuatkan hati??ada doa tuk kembali meraih cintanya??T_T

Ai Ni.. said...

#cinta NYA

aNiS aNiSa said...

@azi & cik scc : thanks =)

@ai ni : napa ni??awk xok ka??hurmm

~nsar~ said...

syukran jazilan atas perkongsian anis... dan gudluck for exam ya... teruskan perjuangan tanpa henti...

aNiS aNiSa said...

@nsar : afwan...thanks ya..insyaallah =)

@aini : "Ya Allah..seandainya telah Kau takdirkan dia untukku, baik utk ku, baik utk dunia dan akhiratku..satukanlah kami dgn ikatan pernikahan..tetapi Ya Allah..andainya telah Kau takdirkan dia bukan utkku tidak baik utk dunia dan akhiratku, pisahkanlah kami selamanya..namun satukanlah kami sbg saudara muslim..Amin"

aini...jgn sdey2 ya,,igtlah..." if u love him, let him go...if him comeback..he belong's to you "=)

Mohamadazhan hjDesa said...

salam khaulah

betul kan yang doa terlebih keluar dari post tu.hehe

semoga berjaya dalam exam ya, rajin2 belajar mohon doa pada-NYA ('',)

aNiS aNiSa said...

wsalam...

heee..bek bos!!=p

hrpnya bgitu kan..amin huu

ieda said...

thanx 4 sharing dik .. gud info :))
kalau sebuk nak buat mcm mana kan .. kami2 paham ...

nabilah_2908 said...

good luck Anis...!!!

moga Allah mempermudahkan segalanya.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak ;
REZEKI PERTAMA 2011

MamaEma said...

utamakan yang lebih utama demi masa depan...

Azza Firza said...

gudluck :) aminnn

NOOR FATIN said...

thanx bagi doa tu. akan dimanfaat selalu. gudluck ya! :)

M a W a D D a H said...

gud luck ya...:) alaa...senang jer tue..hihi

aNiS aNiSa said...

@k.ieda,nabilah,mama ema,azza&noor fatin: thanks yaaa huu

@adah: kalaulah ssnang itu..mloncat keriangan la sob3 =(

Miss Dill said...

anis, tak leh komen entri terbaru saye? die tulis ape bile awak nak komen?

Miss Dill said...

uik. saye tak set ape2 antivirus pun kat mane2. laptop saye pun tak de kaspersky. awak pakai kaspersky ke? takot kaspersky awak detect ape2 ke. kadang2 kaspersky ni sensitif sket

sebab orang lain bleh je komen.

aNiS aNiSa said...

aah,,sy pkai kaspersky...

sy la ek yg problem..

dhtu cmna ek??xpndai bab2 ni sob3

Miss Dill said...

anis ade ym? senang bincang kat situ. sbb belog anis tak de chatbox. susah sket nak bincang

aNiS aNiSa said...

hanisahharun89@yahoo.com...miss dill add ek..sy tggu =)

Nur Farah Hani said...

doa y kedua tu da lama amalkan..

yang pertama tu tak.. ehehehe..

aii wish you da best.. cahiyok2.. mudahmudahan segala urusan kita dipermuahkan allah.. ;p

FarhanaDr said...

Semoga dipermudahkan segala urusan untuk kamu juga. Dah senang-senang nanti, datanglah kolej 6. Heeee. :)

http://aniesandyou.blogspot.com said...

tp kalu berdoa je tanpa usaha x guna jg kn?kn?

latest entry: Malas memasak

mommylavender said...

yup dulukan study....blog ni still ade jer....selamat menjawap peperiksaan n buat yang trbaik

TiKa LEh said...

good luck nisa..moga dpt apa yg diharapkan..

CIK GADIS said...

gudluck yeahh!jwb xm baek2 n smoga result xm gempak..


LATEST :
CEMBURU MELOYAKAN HIDUP???

qlah said...

semoga berjaya ! i'll pray for u:)

RaraTan said...

amat berguna. akan slalu praktikkann :)

insan said...

doa adalah senjata mukmin , semoga doa kita di terima Nya amin :)

Surie said...

All d best to u! Dah abes exam nanti update blog tau =)

QHURAISYA annuar said...

saya minta izin, halalkan saya screen capture doa yg awak paparkan, :)

QHURAISYA annuar said...

saya minta izin, halalkan saya screen capture doa yg awak paparkan, :)