BeNgAnG TaK??hihi =)

u click me,,i click u!!

Thursday, 7 April 2011

Mengemis Kasih~

Assalamualaikum suma…
First of all, nk ucap tima kasih kat kwn2 sbb sudi bg kata prgsang n smngat di kala diri ini kesedihan..nway dah happy da.. =)
Entry kali ni saya nk kongsi satu nasyid yang memang saya sangat2 suka..walaupun nasyid ni da lama sebenarnya..tapi bila dengar sorg2..sayu rasa..smpai kadang2 termenangis sorang2…
Bila hayati bait kata2 lirik ni..hati jadi sedih sayu,,smuanya bercmpur baur…xjemu tau walaupun didengar berulang-ulang kali..xcaya??jom kita dengaq hehe





Mengemis kasih
Tuhan dulu pernah aku menagih simpati
Kepada manusia yang alpa jua buta
Lalu terheretlah aku dilorong gelisah
Luka hati yang berdarah kini jadi kian parah

Semalam sudah sampai kepenghujungnya
Kisah seribu duka ku harap sudah berlalu
Tak ingin lagi ku ulangi kembali
Gerak dosa yang menghiris hati

Tuhan dosa ku menggunung tinggi
Tapi rahmat-Mu melangit luas
Harga selautan syukurku
Hanyalah setitis nikmat-Mu di bumi

Tuhan walau taubat sering ku mungkir
Namun pengampunan-Mu tak pernah bertepi
Bila selangkah ku rapat pada-Mu
Seribu langkah Kau rapat padaku

Best x??sdey kan,,bila pkir2 balik..diri ini hamba yang hina yang sentiasa melakukan kesalahan dan xlari dr dosa..dengan nasyid ni kita dapat muhasabah diri..banyaknya dosa yang dah dilakukan..
Tapi Allah tetap mengampunkan kesilapan hambanya…sesungguhnya Allah Maha Pengasih lagi Maha Penyayang..
Semoga kita semua akan dapat pengampunan dari Allah dan semoga kita semua sentiasa dibawah rahmat illahi..amin..harap korg suka ya dgar nsyid ni =)

22 comments:

TiKa LEh said...

suka dgr nasyid..

Miss Tira said...

ERm, best lagu ni. Tenang je dengar. Suara yang sangat bagus sekali.

KUREKURE COMEL said...

sukaaaaa...byk nasihat....
tq nisa...

lemongrassbeam said...

Tersentuh perasaan ヅ

Surie said...

suka jugak!!
Sesungguhnya Allah itu Maha Pengampun dan Penyayang..mari sama2 kita berusaha utk menjadi hambaNya yg terbaik..InsyaAllah..

p/s: suka dgr lagu rayuan nurani dari saff one..best!

Cik Bidadari said...

suara merdu senang masuk jiwa yeak... amin....

nelly said...

video yang not bad .menusuk jiwa !

Ummi Hanie said...

nasyid nyanyian Nazrey mmg biasenye syahdu2 belaka.... ;)

Ummi Hanie said...

knp dgn anis ?
jgn sedih2 lama2 ye ... ;)

Cik Jari said...

moga Allah ampunkan dosa-dosaku..amin


be cool ya...usah sedih2 sgt.. masih bny yg indah di bumi ini...:)

Aqila Safuan said...

LIRIK LAG YG BERMAKNA DAN SEDAP : )

Cik TeN10 said...

suka3 !!

amin..insyaAllah..
(",)

MamaEma said...

akak suka dengar nasyid dr kumpulan raihan...

ïêmå å¢klê§ said...

Allah memang maha pengampun..
semoga kita hambaNya tidak terus lalai dengan sifat Allah yang maha pengampun lagi maha mengasihani...

Azza Firza said...

lagu dia tu best :0 thanx kenalkan pada azza :)

NOOR FATIN said...

betapa kecilnya kita. sering melakukan kesilapan.. post yang bagus! :)

alexa yussida said...

best :)

mrs.sabri said...

sangat indah melodinya..

Cik Bidadari said...

kita datang

Qaseh dalia adelia said...

qaseh xleh dengar lagu2 nasyid .. touching buat kan hati menangis

niesz said...

nasyid ni bnyk msg yg nk disampaikan..niesz suke lagu nie.. :)

bila blog bercerita said...

weeee...kitew kan, dlu law b4 tdow sti dgr lgu niyh kat hp....mmg best pon...