BeNgAnG TaK??hihi =)

u click me,,i click u!!

Wednesday, 9 March 2011

Menyesakkan jiwa~


salam utk sahabat2...ermm,,,sbenarnya tatau nk post entry sal apa..tp nk post jugak huhu...ok..ari2 yang mendatang sangatlah buzy dengan berbagai2 assigment and test huuuu..tp apsal sempat lg blogging??sbb pe,,,*sbb sy ni rjen sgt kan~hehe..sem ni lah rasa sem yang paling menyesakkan jiwa..yerla 21 jam kredit...lecturer kali ni pulak rjen sangat2..tiap2 minggu ada ja keje nk bg..mcm skola balek la plak kan?
haaa...kja btimbun2 mcam la bku kt bwh ni yang bertimbun huhu..



tension!!tp nk wat cmna..kna sedar tanggungjawab kita dihantar oleh mak ayah untuk menuntut ilmu dan mengembirakan mereka kan?

kadang2 bila pikir2kan balik rasa sedey la pulak,,yer la..mak ayah asyik antor duit ja..anak kt sini bljaar memain ja,,,azam kali ni xnak main2 dah..nk gembirakan hati mak ayah sy...yeah!!sdey oww bila pointer jatuh..mmg la mak ayah xkan kata apa..at least spanjang kita bljar ni,,apa yang mmpu kita bg kat mak ayah kita selain dari kejayaan kan??mak ayah kita xkan pandang pun wang ringgit...ckuplah kalau kita berjaya..pasti mak ayah kita akan tersenyum bangga atas hasil didikan mereka..jom kawan2 kita banggakan mak ayah kita!!

kalau orang yang dapat elaun ni mest kurang skit kan mintak duit kat mak ayah..kalau cam sy ni..tiap2 bulan xpernah miss mintak duit huuu...orang xdpt elaun...kpm tak bukak permohonan utk taja kos kitorang..lgsg xdiberi peluang utk memohon pon..xadil kan??huuu...hak kita tu..*cewah.,,klu bukak pun sy dpt ke?=( ...ni yang tetiba semangat nak marah2 kpm ni sob3...kdg2 kan bila p kt mesin atm tu kan..slalu akan terpikir...snangnya aku amek duit,,msuk kad..letak pin atm..pastu kluar duit..tp smudah itukah mak ayah kita mncari duit??think3



jadi motif dy kt cni..jom kita banggakan ibu dan ayah kita dengan kejayaan!!xkiralah kejayaan dari segi pelajaran atau dalam pekerjaan..kita akan buat apa cara sekalipun kan utk bahagiakan mak ayah kita...saya sangat sayang mama dan abah sy~

11 comments:

bunga said...

bahagiakan lah mereka selagi masih ada...

belajar rajin2..ehhe..tapi bunga pom malas sebenarnya..

KUREKURE COMEL said...

hehehe..kalau nak malas2 pun mesti ada had kan..hihihi...



takpe...blh berusaha lbh baik...

aNiS aNiSa said...

@bunga: jom kita rjenkan diri!!hehe

@kure2 cmel :had tu bila pkir porbanan mak ayah...doakan sama =)

M a W a D D a H said...

gud luck!!! moga sentiasa success ya...

banggakan mak dan ayah...:)

A.s.t.i.n.a said...

camtu lah gurl! ingat kat mak ayah k.. InsyaAllah kita akan cantik selalu.. err..

aNiS aNiSa said...

@mawadah : thanks!!doakan ya =)

@astina : hihi..slalu ingat mak ayah insyaallah..slalu cntik??hehe..astina ni =)

Novelgurl said...

yupss ! fighting3 ^^

aNiS aNiSa said...

hihi...tq2..smngat2!!=)

^pasu bunga^ said...

study smart..sbb kalau hard sangat takut wayar putus lak..lagi susah~~
berusaha..dan selebihnya berdoa dan berserah~~

nur aisya humaira said...

GUd Luck, kne buang sifat malas dlm diri kite..kan2??:)

Bidadari Syurga said...

dah lama akak tak tandang sini... adik sihat?